Pope Oy

Salaojat ja kaivutyöt

Salaojat kuntoon jo rakennusvaiheessa

Salaojat suojaavat omakotitalon pohjaa ja rakenteita home-, routa- sekä kosteusvaurioilta. Huolella suunniteltu ja asennettu salaojajärjestelmä on laadukas sekä toimii ongelmitta pitkään, jopa vuosikymmeniä. Kun salaojat tehdään teknisesti hyvin, laadukkaista materiaaleista ja riittävän syvälle kaivettuna, voidaan huoletta jatkaa rakennusprojektia perustuksiin ja siitä kohti hyvinvoivaa taloa. Salaojien kaivuutöiden lisäksi toteutamme kunnallistekniikkaan liittyvät kaivutyöt ja kokonaisvaltaiset pientalojen pohjatyöt.

Vinkki!

Tiesitkö, että vakuutusyhtiöt eivät korvaa puutteellisesta salaojajärjestelmän asennuksesta aiheutuneita vahinkoja. Siksi salaojan asennus kannattaa aina teettää kokeneella ammattilaisella.

Salaojien kaivutyöt uudis- ja saneerauskohteisiin

Tiimimme hoitaa salaojien kaivutyöt omakotitalojen uudis- ja saneerauskohteisiin. On erittäin järkevää toteuttaa salaojat jo heti pohjarakentamisen yhteydessä, vaikka ne voidaan kaivaa myös jälkikäteen. Salaojajärjestelmän toimivuus kannattaa tarkistaa ja kunnostaa säännöllisesti, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältytään. Mikäli kotisi salaojajärjestelmä kaipaa huoltoa, remonttia tai pientä kunnostusta, niin autamme teitä mielellämme.

Vinkki!

Katso tämä lista läpi ja mikäli jokin näistä asioista pitää paikkansa on salaojituksen kunnostamiselle tarvetta.

  • Nurmialueet jäävät litimäräksi, tontille kerääntyneestä vedestä
  • Ränneistä tuleva vesi valuu sokkelin reunoja pitkin perustuksiin
  • Sokkelissa on kosteuden merkkejä
  • Vanhat salaojat on tukossa tai niitä ei ole
  • Alapohjassa huomataan kosteutta

Mitä salaojajärjestelmä sisältää?

Salaojajärjestelmä on tärkeä osa talon pohjatöitä, ja sen muodostaa rakennuksen seinustoille tulevat salaojaputket sekä talon kulmaan tulevat salaojan tarkastuskaivot, joista voidaan helposti tarkistaa salaojituksen toimivuus ja tarvittaessa toteuttaa putkiston huoltotoimet. Kokonaisuuteen kuuluu myös patolevy, joka asennetaan pitämään maaperän kosteus pois perustuksista. Lisäksi perustuksen viereen patolevyä vasten asennetaan kapillaarikatkosepeli.

Sadevesijärjestelmän asennuksen tai saneerauksen yhteydessä, on järkevää huomioida myös sadevesijärjestelmä ja sen toimivuus, jotta kattovedet ohjataan seinän vierustoilta ja perustuksista pois riittävän kauas. Salaojajärjestelmä vaatii myös toimivan purkupaikan, jonne vedet ohjataan. Paras tapa toteutukseen on, että salaojille ja sadevesijärjestelmille tehdään omat erilliset putkistonsa. Joissain kohteissa sadevesiviemärit on johdettu suoraan salaojiin, mutta tätä emme suosittele ja se harvoin johtaa mihinkään hyvään.

Ammattitaitoinen tiimimme toteuttaa niin salaojat, pohjatyöt kuin jätevesijärjestelmät Rauma, Satakunta sekä Pirkanmaa alueella.

Scroll to Top